Schoolvakanties bieden de beste gelegenheid voor het laten plaatsen van een coatingvloer, dat wil zeggen, een vloer die moet uitharden zoals een gietvloer. Want met jonge kinderen over de vloer kun je niet van hen verwachten dat zij zich netjes op hun kamer blijven ophouden enkele dagen lang. Om een gietvloer zorgvuldig te laten plaatsen is de schoolvakantie hét ideale moment!

Welke schoolvakantie is handig voor uitharden vloer?

Vakanties zoals de voorjaarsvakantie eind februari en de meivakantie zijn eigenlijk de beste momenten om de vloer te laten behandelen. Wil je graag in de buurt blijven van je woning, overnacht dan enkele nachten bij vrienden of familie, zodat je poolshoogte kunt blijven nemen omtrent de vloer. Of maak er direct een leuke gezinsvakantie van, zoals een midweek weg in een vakantiehuisje. De vloerspecialist zal tijdens jullie afwezigheid de vloer behandelen naar afspraak. Zet ook altijd de roosters open bij de ramen, zodat er goed gelucht kan worden.

Vloerverf en coating

Een vloer hoeft lang niet altijd vervangen te worden. Bevalt de keukenvloer bijvoorbeeld niet, dan is deze met speciaal ontwikkelde vloerverf te behandelen. Vloertegels verven kun je in principe zelf doen en het is geen vereiste dat er dan niemand aanwezig mag zijn in de woning; wel moet iedereen uit de keuken blijven natuurlijk! Hoewel de verflaag relatief snel drogend is, is het toch raadzaam om de keuken gewoon een dag niet te gebruiken.

Om de vloer in dat geval een extra hard toplaag te geven bestrijk je hem met Epoxy giethars, dit middel zorgt voor een slijtvaste, transparante toplaag die krasbestendig is en ook nog bestand is tegen allerhande soorten stoffen die geen kwaad kunnen op de vloer. Ideaal voor een keukenvloer dus. De epoxylaag wordt altijd uitermate dun aangebracht (minder dan 1 mm) en is juist geschikt voor werkruimtes.

Epoxy giethars, daar kun je leuke dingen mee doen!

Blijven de vloer activiteiten beperkt tot de keuken, en blijven jullie als gezin lekker thuis tijdens de schoolvakantie, dan kun je de vakantie extra leuk maken door met je kinderen met Epoxy giethars leuke dingen te maken. Laat je dochter haar eigen oorbellen maken, of ringen, met epoxy giethars. Het is bijvoorbeeld prachtig om van gemengde kleuren sieraden te maken, of bloemen hiervoor te gebruiken. Bij de Epoxywinkel kun je tal van decoraties, verf en attributen kopen om een leuk starterspakket te maken voor ‘kunst met epoxy’ (ofwel: Resin Art).

Aan de slag met je kinderen

Kunst met epoxy is ook leuk voor jongens overigens! Neem een oud tafeltje en maak er geweldig tafelblad van met epoxy; vraag aan je kinderen welke kleine dingetjes, zoals schelpen bijvoorbeeld, willen laten ingieten met epoxy giethars. Zo kun je een mooie schelpentafel maken, of een herfstbladeren tafel, of wat dacht je van een knikkertafel?

Een leuk idee is om de nachtkastjes van je kinderen te bewerken op deze wijze, samen met hen, zo krijgen zij een nachtkastje helemaal naar eigen wens, met een doorschijnende kunststof laag waarin hun favoriete kleinigheden zijn ingegoten!

Categorieën: Uncategorized