Schoolvakanties Engeland

No current school holiday

Geen toekomstige vakantiedata bekend

In Engeland kent men geen vakantiespreiding, maar wel verschillen per regio/gemeente. In Engeland kent men ook geen verplichte vakantiedata. De afgegeven data zijn richtlijnen. De schoolvakanties in Groot-Brittannië worden niet centraal geregeld, maar worden door de gemeenten en scholen vastgelegd. De Britse regering heeft voor Engeland een website gestart, waarmee de vakantiedata van de individuele scholen kunnen worden opgevraagd. De schoolvakanties in Wales, Schotland en Noord-Ierland moet men rechtstreeks opvragen bij de respectievelijke lokale overheden.
Hieronder ziet u alle richtdata voor schoolvakanties in Engeland voor 2020. Meestal zijn er kleine verschillen per district.

Zie hieronder ook de nationale feestdagen in Engeland t/m 2019. 2020 volgt binnenkort.

Schoolvakanties Engeland 2020

Onderstaand de Engelse schoolvakanties voor 2020. Let a.u.b. op de kanttekening bovenaan deze pagina: het zijn richtlijnen.

Engeland2020.

Feestdagen 2019

De Engelsen hebben een paar keer per jaar een zogenaamde Bank Holiday. Een Bank Holiday is een vrije maandag, waardoor ze een lang weekend hebben.

Bank Holidays heten zo omdat vroeger de banken op deze dagen gesloten waren en andere bedrijven daarom ook gesloten waren.

Feestdagen Engeland en Wales 2019
Feestdag 2019
Nieuwjaarsdag Di. 1 januari
Goede Vrijdag Vrij. 19 april
Paasmaandag (2e paasdag) Ma. 22 april
Early May Bank Holiday Ma. 6 mei
Spring Bank Holiday Ma. 27 mei
Summer Bank Holiday Ma. 26 augustus
1e kerstdag Woe. 25 december
Boxing Day Do. 26 december

Terug naar de schoolvakanties in Engeland 2020.