Paasvakantie 2024 en verder

De paasvakantie duurt in België standaard twee weken en valt, logischerwijs, samen met Pasen. De paasvakantie begint de 1ste maandag van april en duurt 2 weken. Behalve als Pasen in de maand maart valt: dan begint de paasvakantie op maandag na Pasen. Als Pasen na 15 april valt, begint de paasvakantie de 2de maandag voor Pasen. De paasvakantie wordt dan verlengd met 1 dag: paasmaandag.

In België is de paasvakantie komende jaren op de volgende data. De data zijn officieel bepaald voor 2023 t/m 2026:

Over de paasvakantie

De paasvakantie valt elk jaar rond de christelijke feestdag Pasen, die de opstanding van Jezus Christus viert.

Tijdens de paasvakantie hebben veel Belgen de mogelijkheid om op reis te gaan of activiteiten te ondernemen. Populaire bestemmingen zijn de kuststeden aan de Belgische kust, zoals Oostende en Knokke-Heist, maar ook de Ardennen, de Eifel in Duitsland en de Nederlandse Waddeneilanden zijn populaire bestemmingen. In sommige Belgische steden, zoals Brussel, Antwerpen en Brugge, zijn er ook veel activiteiten en evenementen die speciaal voor de paasvakantie worden georganiseerd.

Veel gezinnen kiezen ervoor om tijdens de paasvakantie uitstapjes te maken naar pretparken of dierentuinen. Populaire bestemmingen zijn onder andere Walibi Belgium, Pairi Daiza en de Antwerpse Zoo. Andere populaire activiteiten zijn fietsen, wandelen, kamperen en skiën.

Naast de vele activiteiten die tijdens de paasvakantie plaatsvinden, is er ook een sterke traditie van paasvieringen in België. De meeste steden en dorpen hebben hun eigen paasrituelen en tradities. Een van de meest populaire tradities is het versieren van paaseieren, die worden gegeten of cadeau gegeven aan vrienden en familie.

Al met al is de paasvakantie in België een populaire tijd voor reizen en ontspanning, evenals het vieren van de christelijke feestdag van Pasen. Of je nu op zoek bent naar avontuur, rust of culturele ervaringen, er is voor elk wat wils tijdens de paasvakantie in België.

Bekijk hier alle schoolvakanties 2023 van België bij elkaar op een pagina. Of bekijk op andere pagina’s alle komende jaren per schoolvakantie: