Herfstvakantie 2023 en verder

De herfstvakantie duurt in België 1 week in Vlaanderen en 2 weken in Wallonië. De herfstvakantie vindt altijd plaats eind oktober-begin november, het begint namelijk op maandag van de week waarin 1 november valt en duurt 1 week. Als 1 november op zondag valt, dan begint de herfstvakantie op 2 november. Vanwege de nieuwe vakantie-indeling in Wallonië duurt de herfstvakantie daar tegenwoordig 2 weken.

Herfstvakantie

Onderstaand overzicht voor de herfstvakanties in de komende jaren, vanaf 2023:

Over de herfstvakantie

De herfstvakantie in België valt in een prachtig seizoen, waarin de kleuren van de bladeren veranderen en de temperaturen beginnen te dalen. Veel vakantiegangers kiezen ervoor om te genieten van de herfstkleuren door te wandelen in de natuur of te fietsen in de bossen. Populaire bestemmingen zijn bijvoorbeeld de Ardennen, het Zoniënwoud en de duinen aan de Belgische kust.

Naast het genieten van de natuur is de herfstvakantie ook een populaire tijd om te reizen naar andere bestemmingen in België of daarbuiten. Steden zoals Brussel, Antwerpen en Brugge zijn populaire bestemmingen voor cultuur en gastronomie, terwijl steden als Amsterdam en Parijs ook goed bereikbaar zijn vanuit België.

Veel musea en attracties bieden tijdens de herfstvakantie speciale activiteiten en tentoonstellingen aan. Zo organiseert bijvoorbeeld het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel regelmatig workshops voor kinderen en gezinnen, en bieden dierentuinen en pretparken vaak speciale evenementen aan tijdens de herfstvakantie.

Daarnaast zijn er tijdens de herfstvakantie in België ook verschillende feesten en festivals. Zo wordt bijvoorbeeld het Halloweenseizoen gevierd met spookhuizen, en zijn er in sommige steden speciale Halloweenoptochten. Ook wordt er tijdens de herfstvakantie in sommige steden Sint-Maarten gevierd, wat gepaard gaat met verschillende optochten en feesten.

Kortom, de herfstvakantie in België biedt veel mogelijkheden om te genieten van de herfstkleuren, te reizen naar verschillende bestemmingen, en deel te nemen aan verschillende activiteiten en evenementen. Of je nu op zoek bent naar ontspanning of avontuur, er is voor elk wat wils tijdens de herfstvakantie in België.

Bekijk hier alle schoolvakanties 2023 van België bij elkaar op een pagina. Of bekijk op andere pagina’s alle komende jaren per schoolvakantie: