Op zoek naar een vakantiebestemming waar je kan genieten van de zon tijdens de schoolvakanties? Madeira is een bestemming waar je het hele jaar door kan genieten van de aangename temperaturen. Op het eiland kan je genieten van de mooie natuur en kan je genieten van de heldere blauwe wateren terwijl je verschillende activiteiten aan het doen bent. Door goed voorbereid op reis te gaan met handige tips zorg je ervoor dat je alles uit je schoolvakantie haalt wat erin zit.

De diversiteit van Madeira

Begin je vakantie met de heenreis naar Madeira. Met rechtstreekse vluchten vanuit verschillende Europese steden is het eiland gemakkelijk bereikbaar. Overweeg een auto huren op Madeira met bijvoorbeeld easyterra, waarmee je het eiland op je eigen tempo kunt verkennen. Op Madeira kan je veel verschillende activiteiten doen die voor alle leeftijden beschikbaar zijn. Het is heel mooi om de natuur van Madeira te verkennen, zoals het Laurisilva-bos, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, of maak een ontspannen boottocht om dolfijnen en walvissen te spotten. Er zijn meerdere wandelpaden waar je van het eiland kan genieten met hele mooie uitzichten. Er zijn nog meer verschillende manieren om het eiland Madeira te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld de sfeervolle markten bezoeken, zoals de Mercado dos Lavradores in Funchal, waar je kunt genieten van lokale producten zoals vers fruit.

Handige tips

Om het meeste uit je vakantie te halen, is het handig om rekening te houden met enkele tips.

  • Ochtendactiviteiten: plan je actieve verkenningen en wandeltochten in de ochtenduren wanneer de temperaturen nog mild zijn, waardoor je optimaal van de natuur kunt genieten.
  • Proef verschillende smaken: proef de lokale keuken in gezellige restaurants en vergeet niet de beroemde Madeira-wijn te proeven.
  • Basis Portugees: leer enkele eenvoudige zinnen in het Portugees. Een vriendelijke begroeting of het uiten van dankbaarheid in de taal kan voor een warme ontvangst zorgen en wordt altijd erg gewaardeerd door de bevolking.
  • Uitzichtpunten: Maak gebruik van de vele uitzichtpunten, zoals miradouros en uitzichtpunten verspreid over het eiland. Deze punten zorgen voor geweldige adembenemende panoramische uitzichten op de kustlijn, bergen en valleien.
  • Zonsondergangen: geniet van de mooie zonsondergangen op Madeira, vooral vanaf Punta do Sol of Cabo Girão. Dit zijn perfecte plekken om de dag af te sluiten met een kleurrijke lucht.

Met je koffer goed voorbereid

Bij het inpakken van je koffer voor je reis naar Madeira, is het belangrijk om aan elk detail te denken. Begin met het kiezen van comfortabele kleding en stevige schoenen, ideaal voor het verkennen van het eiland en het bewandelen van de Levada-wandelpaden. Zorg ervoor dat je zonnebrandcrème inpakt om jezelf te beschermen tegen de zonnestralen zodat je niet verbrandt. Vergeet niet om je camera mee te nemen, zodat je verschillende momenten kunt vastleggen tijdens je vakantie, zo heb je iets waardoor je momenten altijd weer kan herbeleven. Vergeet niet om wat eten uit Madeira in je koffer te stoppen voor een zodat je er later in Nederland ook nog van kan genieten. Een opvouwbare rugzak kan handig zijn voor excursies of als je gaat hiken dan kunnen goede wandelschoenen ook zeker niet ontbreken.

Categorieën: School Holiday