Voor docenten zijn schoolvakanties het ideale moment om te ontspannen en nieuwe energie op te doen. Het is niet niks om elke dag voor de klas te staan en de verantwoordelijkheid voor de ontwikkeling van de jeugd op je schouders te voelen. Iedereen buiten het onderwijs kijkt vaak met jaloezie naar de docent vanwege de vele vakanties maar het is hard werken, wat extra tijd om te ontspannen is dan nodig. Wat is er beter dan deze vrije tijd te benutten met een bezoek aan een sauna of wellnesscentrum? Of ga lekker een paar dagen op pad in het moois wat België te bieden heeft. Hieronder hoop ik je te inspireren met tips om lekker te ontspannen in de vakantie.

Wellness en Sauna

Voor leraren en leraressen met een gezin zijn er diverse wellnesscentra in België die speciale gezinsarrangementen bieden. Deze Wellness hebben faciliteiten die zowel leuk als ontspannend zijn voor alle leeftijden, zoals kindvriendelijke zwembaden, speciale spabehandelingen voor kinderen, en ontspanningsruimtes waar het hele gezin kan genieten. Ben je met zijn tweetjes en zijn er geen kinderen dan kan je ook kiezen voor een romantische sauna-ervaring speciaal voor stellen. Veel wellnesscentra in België bieden privésauna’s en -baden, ideale settings voor koppels die op zoek zijn naar rust en intimiteit, Sauna Dilbeek is hier een mooi voorbeeld van. Heerlijk om nader tot elkaar te komen is de ontspannen sfeer van een sauna.

Ontdek het gevarieerde Belgische land

De Belgische kust is bekend om mooie echte stranden en levendige badplaatsen, het is de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zeebries tijdens de schoolvakanties. Met uitgestrekte zandstranden is de kust ideaal voor zonliefhebbers en families. Steden zoals Oostende en Knokke-Heist bieden prachtige stranden en tal van recreatieve activiteiten. Elk kuststadje heeft zijn eigen unieke karakter. Blankenberge en De Haan verrassen de bezoekers met hun Belle Époque stijl architectuur, terwijl Nieuwpoort bekend staat om de jachthaven en de meer culinaire restaurants die hier te vinden zijn. Trek je meer het binnenland in dan kom je vanzelf terecht in de prachtige Belgische Ardennen. Ideaal om lekker te wandelen of te fietsen door het glooiende en bergachtige landschap. De mooie riviertjes spreken tot de verbeelding en lenen zich ook goed voor sportieve activiteiten.

Verder kan je in de Ardennen goed terecht als je van de historie van de eerste en tweede wereldoorlog houdt. Veel slagen hebben zich afgespeeld in de Ardennen en er zijn dan ook een aantal musea waar je meer over deze indrukwekkende historische gebeurtenissen kan leren. Om na zo dag tot rust te komen kan je natuurlijk terecht bij één van de vele abdijbrouwerijen voor een speciaal bier waar België om bekend staat. Het bourgondische leven is ontstaan in België en dat merk je aan alles, genieten staat bovenaan op de prioriteitenlijst.

Ga naar België

Zoals je hierboven kan lezen is België de uitgelezen plek om je schoolvakantie te vieren. Of je nu een gezin hebt, samen bent of lekker alleen sportief wil genieten. Het kan allemaal in België.

Categorieën: School Holiday