De schoolvakantie is weer in aantocht. Voor kinderen een periode om weer op te laden, voor ouders is het weer even schakelen. Kijkt u ernaar uit samen met uw kinderen vakantie te vieren? In deze blog volgen een aantal leuke tips waar uw kinderen veel profijt van zullen hebben. Zo haalt u het hele gezin het maximale uit uw vakantie en kunt u optimaal van elkaars gezelschap genieten.

Bezoek aan een Belgische stad

De vakantie is aangebroken, dus het is tijd om de schooltas voor meiden even aan de kapstok te hangen, die is voorlopig niet meer nodig. Of juist handig om uw spullen tijdens een dag in te vervoeren. Een eerste tip voor uw vakantie is namelijk het inplannen van een dagje weg naar een andere stad. Ga bijvoorbeeld met de oudere kinderen een middag naar een grote stad als Gent of Brugge. Houden ze ervan cultuur te snuiven of willen ze lekker shoppen? Een bezoek aan een stad waar ze nooit eerder zijn geweest, dat zal ze echt bijblijven. U hoeft bovendien niet veel mee te nemen. Een rugtasje met wat water en een camera is in feite genoeg. Eten kunt u onderweg doen bij een gezellige lunchtent.

Met mooi weer naar het zwembad

Bij mooi weer is zwemmen een echt populaire activiteit. Bij de kleintjes, maar zeker ook bij oudere kinderen. Is het zomervakantie en staat de temperatuur het toe, neem de kinderen dan zeker mee naar een leuk zwembad in de buurt. Dat kan het zwembad zijn waar ze al jaren met plezier komen, maar u kunt er ook eens een dagje weg van maken naar een nieuw en onbekend zwembad. De kinderen vermaken zich de hele dag, terwijl u met een goed boek in de zon ligt. Af en toe neemt u zelf een duik of vragen de kinderen uw aandacht. Al met al zal deze verkoelende dag in het water een groot succes blijken.

Met minder mooi weer naar de bios

Zit het weer vandaag even niet mee? Laat de vakantiedag dan niet in het water vallen. Ook met minder mooi weer is er nog van alles aan leuke activiteiten te doen. Wat dacht u van een bezoek aan de bioscoop waar de kinderen een spannende of leuke film op het grote doek kunnen zien. Super leuk om te doen met zowel kleine kinderen als met uw tienerdochter. Laat de kinderen de film uitzoeken, aan u de taak om te bepalen of het geschikt is. Laat ze uiteraard ook genieten van een grote kop fris en een bak popcorn. Zo is de bioscoopervaring helemaal compleet.

Uit logeren

Bij een vakantie hoort een logeerpartij. Lekker voor u om ook even van de rust te genieten, uiteraard ook erg leuk voor de kinderen. Stuur ze daarom uit logeren naar opa en oma, naar een favoriete tante of naar hun vriendjes en vriendinnetjes die ze tijdens de vakantie moeten missen. Eén nachtje kan al voldoende zijn om ze het gevoel te geven dat ze echt op vakantie zijn en voor u om weer even tijd voor uzelf te nemen.

Categorieën: School Holiday